• Nous sommes à votre disposition pour toute information
  • Appelez-nous 02 888 65 30

Plus de 100 soignants cette année!

Plus de 500 garages cette année!

ZorgParking

Vanaf vandaag, maandag 24 november, kunnen inwoners van het district Antwerpen meedoen aan het pilootproject ‘ZorgParking’.
Deelnemers geven aan zorgverstrekkers de toestemming om tijdens huisbezoeken gratis en gedurende 45 minuten te parkeren voor hun oprit of garage.
De stad en het OCMW Antwerpen ondersteunen dit pilootproject van SEL Amberes en willen zo zorgverstrekkers helpen om snel een parkeerplaats te vinden in de buurt van hun patiënten.
Dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers vinden in het district Antwerpen niet altijd een parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënt. Daardoor lopen hun huisbezoeken vertraging op. Nochtans zijn er in veel straten wel parkeermogelijkheden, maar dan op privéplaatsen: voor de oprit of garage van bewoners.

Het pilootproject ‘ZorgParking’ wil dit parkeerprobleem oplossen door privé-parkeerplaatsen open te stellen voor zorgverstrekkers. Ze kunnen er gratis en gedurende 45 minuten parkeren tijdens huisbezoeken.

Sticker toont aan dat zorgverstrekkers mogen parkeren

Bewoners die de parkeerplaats voor hun oprit of garage ter beschikking willen stellen, kunnen zich vanaf 24 november aanmelden via ZorgParking . Met een sticker op hun garage tonen ze dat zorgverstrekkers er tijdens huisbezoeken mogen parkeren.

De zorgverstrekker plaatst een kaart met zijn contactgegevens achter de voorruit van zijn auto. Zo kan een bewoner de zorgverlener contacteren om de plaats vrij te maken als het nodig is. Zorgverstrekkers krijgen deze kaart als ze zich registreren op www.zorgparking.be.

5 tot 10 minuten winst per huisbezoek

Als zorgverstrekkers sneller een parkeerplaats in de buurt van hun patiënten vinden, maken ze per huisbezoek 5 tot 10 minuten winst. Daardoor kunnen ze meer tijd aan hun patiënten besteden.

De ZorgParking start als pilootproject in het district Antwerpen. Na een positieve evaluatie kan het worden uitgebreid over heel de stad Antwerpen.

De stad en het OCMW Antwerpen ondersteunen dit pilootproject van SEL Amberes (Samen werkings initiatief Eerste Lijns gezondheids zorg), dat is een aanspreekpunt voor zorgverstrekkers, overheid en burgers.

Quelques garages récents